Porzeczkowa Pychotka

Porzeczkowa Pychotka

Porzeczkowa Pychotka

Tak pysznego, kruchego ciasta dawno nie jadłam, oj dawno. A wy próbowaliście już takiej owocowej pychotki? Jeśli nie to koniecznie nadróbcie zaległości, do jej użycia możemy użyć dżemu z owoców ale w okresie letnim świetne będą świeże porzeczki lub mrożone. Składniki na tortownicę 26 cm: kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 5 żółtek kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 1/4 szklanki oleju do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.