Przepis na : deser
Gofry zawsze kusiły nas wyglądem, ale ich smak (mówimy o gofrach w restauracjach/cukierniach) wiecznie rozczarowywał (jako, że u nas - u matki i córki - nietolerancja nie jest tak ciężka jak u Młodego – próbowałyśmy, u niego nie ryzykowałyśmy, ale nic nie stracił). Kupiłyśmy więc gofrownicę i eksperymentowałyśmy! I tak, sprzęt ten stał się naszym przyjacielem. Odpalamy ją bardzo często i zachwycamy się smakiem idealnie kruchutkich, smacznych gofrów. Zasmakowały nam i te na słodko, i te na pikantno, i te z owocow... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...