przetwory na zimę - ogórki kiszone na zupę

przetwory na zimę - ogórki kiszone na zupę

przetwory na zimę - ogórki kiszone na zupę

Dziś kolejny przepis na ogórki kiszone, tym razem w wersji "na zupę". Takie ogórki bardzo cenię zimą zwłaszcza, gdy czas goni i trzeba bardzo szybko przygotować coś na obiad - otwieram słoiczek i zupa ogórkowa niemal gotowa ;-) składniki: 2 kg ogórków 1 duży pęczek zielonego koperku główka czosnku 6 czubatych łyżeczek soli wykonanie: Ogórki bardzo dokładnie myję. Jeśli są mocno wyrośnięte przekrawam je wzdłuż i usuwam pestki. Ogórki ścieram na tarce o grubych oczkach razem ze skórką, solę i odstawiam. W ty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.