Cukier lawendowy

Cukier lawendowy

Cukier lawendowy

Pomysł na ten cukier podsunęła mi czytelniczka. Ogołociłam Maminą lawendę i tak się rozoochociłam i rozsmakowałam w lawendowym aromacie, że spodziewajcie się wysypu pomysłów kulinarnych. Zrobienie samego cukru jest banalnie proste, przy tej proporcji którą ja podaję można go używać już praktycznie po 24 h, ale wiodomo im dłużej się „gryzie” tym będzie bardziej aromatyczny. Jest bardzo lawendowy, więc to radzę go używać jak przyprawy, a tym samym na dłużej wystarczy. Oczywiście lawenda do celów ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.