Wiatraki półfrancuskie, drożdżowe z musem morelowym

Wiatraki półfrancuskie, drożdżowe z musem morelowym

Wiatraki półfrancuskie, drożdżowe z musem morelowym

Przepis na : deser

Windmills with apricot mousse Składniki. 45 dag maki pszennej 450 3 dag drożdży 5 dag cukru 3 żółtka surowe 5 dag masła 300 ml mleka 20 dag masła białko do smarowania ciasta mąka do podsypywania 1 słoik musu morelowego Wykonanie. Mąkę przesiać do miski. Z 15 dag mąki, drożdży, cukru i 100 ml mleka zrobić rozczyn. Do mąki dodać wyrośnięty rozczyn, rozmącone w reszcie mleka żółtka, szczyptę soli i starannie wyrobić. Pod koniec dodać stopione masło. Wyrobić i odstawić przykryte w ciepłe ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mus, ciasto, mąka, lukier , ciasto z ciasta francuskiego, słoik, ciasto francuskie, mak, francuskie, pieczenie, lekka, ciasto francuskie, likier, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, desery, drożdżowe, deser, ciasto z białek , lekkie ciasto, ciasto z bezami, ciasto z makiem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.