Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

„Ogórki małosolne mają tę zaletę, że szybko się je robi i już po kilku dniach można je jeść. Ale trzeba je zużyć dość szybko, bo długo trzymane stają się niezbyt smaczne. Z kolei lepiej się kiszą gdy jest ich większa ilość. Dlatego gdy już są dobre do konsumpcji, trzeba je wstawić do lodówki, aby dłużej się nimi cieszyć. Ja zazwyczaj na małosolne wybieram te mniej urodziwe, a ładniejsze robię w słoiki na zimę”. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiem co jem

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.