Moim zdaniem ketchup domowej roboty jest nieporównywalnie smaczniejszy, od tych sklepowych, no i przede wszystkim nafaszerowany świeżymi aromatycznymi pomidorami. Co prawda trochę pracy przy nim jest, ale smak rekompensuje czas poświęcony na jego przygotowanie. SKŁADNIKI 1 kg pomidorów 3 średnie papryki 1 duża cebula 4 łyżki octu 100 g cukru 2 łyżeczki soli ½ łyżeczki ostrej papryki 3 łyżki oliwy z oliwek, lub oleju szczypta pieprzu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Warzywa umyć , z papryki wyjąć nasiona, pokro... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...