Przecier pomidorowy

Przecier pomidorowy

Przecier pomidorowy

         Taki przecier zawsze robię z przejrzałych pomidorków. Do czego go używam? Do zup, sosów. Do picia, gdy jest dobrze schłodzony i doprawiony. Składniki: pomidory np.4-5 kg sól, pieprz i cukier do smaku. Sposób wykonania: Pomidory umyć, pokroić na mniejsze cząstki. Przełożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu aż się rozpadną.( zrobi się miazga ). Przetrzeć przez sito. Zagotować, doprawić do smaku solą pieprzem i cukrem. Gorący przelać do słoików. Pasteryzować ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.