Wywar mięsny na Zupę / Consume soup

Wywar mięsny na Zupę / Consume soup

Wywar mięsny na Zupę / Consume soup

Ja, jestem z tych co lubią zupę na rosole, czy wywarze z warzyw lub warzyw i mięsa. Mam wrażenie, że taka zupa jest dużo smaczniejsza. Ze względu na czas gotowania przygotowuję wywaru więcej i chowam do lodówki lub zamrażam.- dwie średnie marchewki- jedna średnia lub dwie małe pietruszki- połowę pora- połowę małego selera- jedna cebula- 2-3 liście laurowe- 5-6 ziaren ziela angielskiego- sól,pieprz- jedno udko od kurczaka- kawałek kości wieprzowej na zupę.Mięso i warzywa oczywiście można zmieniać i mieszać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

warzywa, zupa, mięso, pietruszka, cebula, por , marchewka, rosół, słoik, seler, udka , kurczak, udka z kurczaka, kurczak z warzywami, warzywa z kurczakiem, gotowana marchewka, zupa z selera, gotowany kurczak, kurczak z porem

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.