Przepis na : obiad
Makaron domowy. Na kilo mąki różnej , ja mieszam zwykłą białą z pełnoziarnistą, dodaję czasem jak mam mąkę z pszenicy durum zwana semoliną. Dzięki niej makaron jest trwalszy i nie rozgotowuje się . W innym przypadku świeży makaron gotujemy krótko, jedną chwilę. Podsuszony gotujemy troszkę dłużej. Mieszamy już odcedzony z odrobiną oleju , aby się nie kleił. Z kilograma mąki wychodzi dość sporo makaronu, tak z 15 porcji. Do mąki dodajemy 8 średnich jaj i 2 łyżki wody + tak około pół szklanki oliwy z ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne