Szarpana wołowina do tortilli, hamburgerów i na kanapki

Szarpana wołowina do tortilli, hamburgerów i na kanapki

Szarpana wołowina do tortilli, hamburgerów i na kanapki

Przepis na : obiad

Szarpana wołowina to mięso duszone w niskiej temperaturze w sosie własnym.  Mięso rozpływa się w ustach , jest tak kruche i delikatne że czas oczekiwania na nie nie robi żadnego wrażenia. Typowe dla kuchni meksykańskiej ale nie tylko ... Wołowina nie może być chuda, gdyż nie będzie efektu WOW, za chude mięso będzie po prostu za suche. Ja duszę więcej, mięso można później zamrozić razem z sosem . - 2 kilo antrykotu wołowego, może być też udziec - sól do natarcia mięsa ok. 1 łyżka - łyżeczka mielonej kol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, sosy, wołowina, papryka, mięso duszone, hamburger, kanapki, ryż, kuchnia meksykańska, tortilla, przekąska, kolacja, przekąski, obiad, mięso mielone, mięsa pieczone, ryż z warzywami, mięso na obiad, sos do ryżu, pieczeń z mięsa mielonego, mielone z warzywami

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.