Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Pełna smaków sałatka z warzyw świeżych i gotowanych, wzbogacona smakiem wędzonej ryby i filecików sardeli z puszki (anchois). Oliwki i suszone pomidory nie pozostawiają wątpliwości, że to włoski klimat. Oryginalny przepis można znaleźć w książce Anne White „Kuchnia śródziemnomorska”. Ten jest lekko zmodyfikowany ze względu na dostępność ryb w polskich sklepach. 3 duże ugotowane jajka 250 g fasolki szparagowej – oczyszczonej z włókien i ugotowanej 250 g ziemniaków (najlepiej małych) kilka kawałków suszonych... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, ziemniaki, sosy, fasolka, suszone pomidory, sałatki, sałatka, ryby smażone, fasolka szparagowa, słoik, sos czosnkowy, tuńczyk, łosoś, czosnkowy, łosoś wędzony, sałatka z wędzoną rybą, sos do jajek, salatka z jajkiem, sałatka z pomidorem, ryba w occie, sałatka włoska, lekkie sałatki, sałatka z tuńczykiem, sałatka z łososia, sałatka łosoś, sałatki z sosem czosnkowym, drugie danie

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.