Kiełbasa słoikowa

Kiełbasa słoikowa

Kiełbasa słoikowa

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -0,5 kg karkówka -w kostkę 2 cm -0,5 kg schab - w kostkę  2 cm -0,5 kg ścinki ze schabu (mizdra,warkocz)- sitko fi 6 mm -0,5 kg ścinki z łopatki- sitko fi 6 mm -0,5 kg słonina - w kostkę 1 cm - ugotowane zmielone skórki wieprzowe (u mnie wędzone) -sitko fi 2,5-3 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -8 g/kg peklo soli -7 g/kg soli morskiej -3 g/kg gorczyca mielona -1 g/kg majeranek -2 g/kg pieprz czarny -0,5 g/kg kolendra mielona -5-8 g/kg czosnku -szybkowar -słoiczki WYKONANIE K... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mielone, schab, mięso, karkówka, słoik, mięso mielone, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.