http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/07/dzem-mus-i-pyszny-sok-z-jabek.html Składniki 4 kg jabłek-u mnie papierowki z dzialki 1 szkl.soku z cytryny,3 łyżki mąki ziemniaczanej mięta cytrynowa gałązki świeże -z działki cukier do dosłodzenia-u mnie 1 kilogram 1-2 szkl wody-w zależności jak soczyste sa jabłka Wykonanie Jabłka umyć, pokroić na cząstki ,ogonki wyrzucić. Włożyć do wysokiego garnka ,dolac wode i dusić do miękkości jakieś 20-30 minut. Po zagotowaniu i puszczeniu przez jabłka soku ,2/3 soku zlać... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..