PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI I GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA

PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI I GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA

PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI I GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA

PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI I GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA PYSZNA PASTA DO SŁOICZKÓW NA ZIMĘ,TERAZ MAMY PYSZNE POMIDORY ,PAPRYKĘ I BAKŁAŻANY ŚWIERZE I NIEDROGIE WARTO WIĘC ZAMKNĄĆ CHOĆ TROCHĘ TEGO LATA W SŁOIKU I CIESZYĆ SIĘ NIM ZIMĄ,IDEALNE DO MAKARONU,MIĘS I JAKO DODATEK DO POTRAW SKŁADNIKI: 4 PAPRYKI CZERWONE 2 ŚREDNIE BAKŁAŻANY(LUB 1 DUŻY) 2 POMIDORY JEDNA CEBULKA 2 ZĄBKI CZOSNKU OLIWA  ULUBIONE ZIOŁA  SÓL PIEPRZ PRZYGOTOWANIE: PAPRYKĘ KROIMY NA PÓŁ I WYBIERAMY NASIONA ,UKŁADAMY NA BLASZCE PRZYKRYTEJ FOLIĄ AL... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Swojskie jedzonkoSwojskie jedzonko

lubię szybką prostą kuchnię,dla każdego,ale nie boje się również nowości z kuchni-u mnie na pewno znajdziesz coś dla siebie-zapraszam

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, pesto, słoik, pasty, pasta, makarony, makaron, przetwory, dodatki do mięs, makaron z pesto, makaron z patelni

Inne przepisy z Swojskie jedzonko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.