Pierś kurczaka z pesto bazyliowym i groszkiem

Pierś kurczaka z pesto bazyliowym i groszkiem

Pierś kurczaka z pesto bazyliowym i groszkiem

Przepis na : obiad

Pierś z kurczaka owinięta wędliną drobiową z sosem z bazyliowego pesto i śmietany. Danie jest wyraziste w smaku, dlatego najlepiej podawać je z delikatnymi dodatkami np. z kopytkami lub gnocchi. ok. 400 g mięsa z piersi kurczaka 1 mały słoik pesto bazyliowego (190 g) 150 ml śmietanki 30% 1 szklanka groszku konserwowego kilka plasterków cienko pokrojonej wędliny drobiowej (tyle ile kawałków kurczaka) szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia Kurczaka podzielić na części krojąc pierś wzdłuż włókien. Jeśl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, piersi, pierś, kurczak, drobiowe, kopytka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso, sosy, słoik, dania obiadowe, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, sos do kurczaka

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.