Łagodne buraczki z papryką do słoików

Łagodne buraczki z papryką do słoików

Łagodne buraczki z papryką do słoików

Buraczków na zimę nigdy nie ma za dużo, ile by ich nie zrobić zawsze za szybko znikają ze spiżarni. Przepyszne, łagodne wydanie z papryką i cebulą, w delikatnej zalewie z octem jabłkowym, poprostu niebo w gębie. Potrzebne składniki: 3 kg buraków ćwikłowych  1 kg czerwonej papryki 1 kg cebuli  Zalewa: 1/2 szklanki octu jabłkowego lub winnego  1  szklanka wody  1 łyżka soli 1/4  szklanki cukru 2-3 liście laurowe po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego  1. Buraki szorujem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.