Dżem truskawkowo-ananasowy

Dżem truskawkowo-ananasowy

Dżem truskawkowo-ananasowy

                          Uwierzycie? Udało się kupić jeszcze truskawki i nie tylko bardzo aromatyczne, ale przede wszystkim tanie! Skorzystałam i kupiłam jeszcze 1, 5 kg z myślą o tym właśnie dżemiku. Przepis z tej samej książeczki, co pesto dyniowo-orzechowe.   Zrobiłam, a że wyszedł wspaniały, dzielę się tą recepturą z Wami. Dżem truskawkowo-ananasowy Składniki: 1,5 kg truskawek 700 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Prezydentowej

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.