Pokusiłam się o nowy smak chleba z kuchni włoskiej. Jest aromatyczny i przepyszny, po kilku dniach jest nadal świeży, przepis wart dalszego przekazania:) Składniki: 1 i 1/5 kg mąki pszennej 2 łyżeczki soli 2 łyzki cukru 4 dag świeżych drożdży 400 ml ciepłego mleka łyżka puree z pomidorów 5 łyżek oliwy ze słoika z suszonymi pomidorami 5 łyżek oliwy z oliwek 1/4 szklanki suszonych pomidorów osączonych z oliwy duża cebula Mąkę przesiej do miski, wsyp sól, cukier, wymieszaj i zrób wgłębienie.... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...