Aronia z gruszkami i jabłkami do mięsa

Aronia z gruszkami i jabłkami do mięsa

Aronia z gruszkami i jabłkami do mięsa

Aronię, którą dostałam w prezencie w dużej ilości, staram się przetworzyć na różne sposoby. Tym razem wymyśliłam sobie, że będzie ona doskonałą alternatywą dla np. żurawiny i wykorzystam ją jako dodatek do mięsa czy serów (świetnie smakuje z serem pleśniowym).Można też ją połączyć ze świeżutkim pieczywem do porannej kawy. Dodatek jabłek i gruszek złagodził nieco smak cierpkiej aronii. Składniki: 1 kg owoców aronii 1 kg jabłek 1 kg gruszek 0.7 kg cukru  1 szklanka wody Wykonanie: Owoce aronii za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gorący kąsek

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.