Jajka marynowane w buraczkach / Eggs marinated in beetroot

Jajka marynowane w buraczkach / Eggs marinated in beetroot

Jajka marynowane w buraczkach / Eggs marinated in beetroot

Zbierałam się do ich przygotowywania od dłuższego czasu. Wreszcie ostatnie Święta Wielkanocne zdopingowały mnie do ich przetestowania.  Stwierdzam, że można je serwować nie tylko od święta! Jajka marynowane w buraczkach Miałam ułatwione zadanie, bo z zimowych zapasów sięgnęłam po słoiczek z buraczkami, zamarynowanymi jesienną porą  octem winnym. Teraz wystarczyło tylko wyjąć buraki z zalewy, w ich miejsce umieścić ugotowane na twardo i obrane jajka, zakręcić słoik i odstawić go na 2 dni do lodówki.Można ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 24 kwietnia 2014 01:30:38

po co mi taki przepis po świętach, takie rzeczy publikuje sie przed żebym jako czytelnik mógł przed świętami skorzystać z przepisu.

Renata Fert, 24 kwietnia 2014 11:11:00

Witaj,marynowane jajka stanowią przekąskę nie tylko na Wielkanoc:) Poza tym jest szansa, że w przyszłym roku też nadejdą święta, przepis będzie jak znalazł;) Pozdrawiam!