Syrop z owoców czarnego bzu i jeżyn

Syrop z owoców czarnego bzu i jeżyn

Syrop z owoców czarnego bzu i jeżyn

Na blogu znajdziecie już syrop z owoców czarnego bzu oraz syrop z owoców czarnego bzu i malin. Dzisiaj proponuję Wam syrop z czarnego bzu i jeżyn, dlatego że są bardzo ciekawym dodatkiem smakowym do bzu i podkreślają jego smak. Moim zdaniem warto, choć 3 słoiczki :) Potrzebujemy: 400 g owoców czarnego bzu 300 g jeżyn 4 łyżki cukru 1/4 szklanki wody Owoce wraz z cukrem i wodą zagotowujemy, po czym gotujemy ciągle mieszając przez 15 do 20 minut. Następnie całość przecieramy przez sito, przelewamy do wyparzonych słoicz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MamaOskarka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Lecznicze właściwości czarnego bzu

Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.