Chutney jabłkowy do słoików na zimę

Chutney jabłkowy do słoików na zimę

Chutney jabłkowy do słoików na zimę

Lubicie mięso podane na słodko? Bo ja bardzo lubię takie kontrastowe połączenie. Dlatego w tym roku postanowiłam przygotować chutney jabłkowy, które idealnie komponuje się z mięsem wieprzowym. Składniki: 75 dag kwaśnych jabłek 2 czerwone papryki 20 gram świeżego imbiru 50 ml octu jabłkowego 6 goździków 15 dag cukru brązowego 1 szczypta ostrej mielonej papryki Wykonanie: Jabłka i paprykę obrać i pokroić. Imbir zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki przełożyć do rondelka , zalać octem, posypać cukrem, przyprawami i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, papryka, imbir, mięso, mielone, słoik, przetwory, mięso mielone

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.