Chyba nie muszę mówić, że domowy dżem truskawkowy jest najlepszy na świecie? Bez dodatku żelfixu smakuje wspaniale, nie bójcie się, że nie uzyskacie odpowiedniej konsystencji. Wystarczy dodać sok z cytryny, często mieszać i dżem będzie taki jak robiły nasze babcie. Składniki: 1 kg truskawek 300 g cukru sok z 1 dużej cytryny Przygotowanie: Truskawki za pomocą blendera lub tak jak w moim przypadku tłuczka do ziemniaków :) rozgniatamy truskawki, jeśli lubicie większe kawałki w dżemie, to w... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!