Dziś proponuję Wam bezmięsny obiad. Kotlety pachną czosnkiem i natką pietruszki. Podane z delikatną i orzeźwiającą surówką z ogórków i kapusty pekińskiej stanowią świetne i lekkie danie obiadowe. Proporcja na 10 kotlecików - 2 puszki ciecierzycy z puszki ( lub odpowiednia ilość ciecierzycy wcześniej namoczonej na noc i ugotowanej - 800 gram ) - 1 średnia cebula - 2 małe ząbki czosnku ( lub jeden duży ) - duży pęczek natki pietruszki - 1 dojrzałe awokado - 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne - 2 pełne ły... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...