Przepisów na ogórki w zalewie curry i kurkumie jest bardzo dużo-ja eksperymentowałam z nimi kilka razy i wreszcie doszłam do smaku który mi pasuje, dzielę się więc przepisem, polecam jeśli ktoś lubi takie smaki. Do zalewy użyłam octu JAMAR i tym wpisem rozpoczynam współpracę z firmą. Składniki: 3 kg ogórków Zalewa: 4 szklanki wody 1,5 szklanki octu 10% 1/3 szklanki soli 40 dag cukru 1-2 płaskie łyżki miodu naturalnego 2 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka gorczycy 1 łyżka kolorowego ziarnistego piepr... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...