Gryczana granola z jagodami goji

Gryczana granola z jagodami goji

Gryczana granola z jagodami goji

Granola to mieszanka płatków zbożowych, orzechów lub suszonych owoców. Dodatek miodu sprawia, że jest słodka i chrupiąca. Granolę wymyślił amerykański lekarz James Caleb Jackson pod koniec XIX wieku. Podawana z mlekiem lub jogurtem naturalnym na śniadanie zapewni energię na cały poranek. Oto przepis na granolę z płatków owsianych i gryczanych z dodatkiem jagód goji. Składniki 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka płatków gryczanych 60 ml naparu z lipy 3 łyżki sezamu 4 łyżki jagód goji 1 łyżka tahini 1 łyżka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, płatki owsiane, śniadania, granola, śniadanie, owsiane, do pracy, słoik, orzechy, susz, bezglutenowe, mięso, dania bez mięsa, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.