Chatney do mięsiwa z aronią, jabłkiem, gruszką i brandy

Chatney do mięsiwa z aronią, jabłkiem, gruszką i brandy

Chatney do mięsiwa z aronią, jabłkiem, gruszką i brandy

Dla miłośników mięsiwa i pasztetów, tak więc dla mięsożerców i wegetarian.Wyrazisty, lekko słodkawy chatney na bazie z przemrożonych owoców aronii i dobrej brendy.  Składniki: 1 kg aronii, ( zmrożona na 48 godzin przed planowanym przetwarzaniem) 70-80 dag jabłek, najlepiej twardych i kwaśnych  70-80 dag gruszek, zielonych i twardych  1,5 kg cukru 120-150 ml brandy opakowanie żel fixu 3:1 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.