Mus malinowy

Mus malinowy

Mus malinowy

Mus z malin zamykam w słoiczkach by w okresie kiedy ich nie będzie móc się nimi delektować. Taki mus doskonale sprawdzi się w wypiekach np do przyrządzenia galaretki lub pianki, jak i w deserach. Maliny płuczę na sicie pod bieżącą wodą,wsypuję do garnka,doprowadzam do wrzenia i gotuję ok 10 minut na wolnym ogniu. Dosładzam do smaku cukrem. Rozgotowane maliny przekładam na sito i przecieram tak długo aż zostaną same pestki. Mus wkładam do słoików,zakręcam i pasteryzuję 15 minut. W ten sam sposób robi ę mus z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.