Schab w sosie kurkowym

Schab w sosie kurkowym

Schab w sosie kurkowym

  Składniki: 5 - 6 plastrów schabu o grubości około 1,5 cm; 200 g świeżych kurek; 1 duża marchewka; 3 średnie cebule; 2 ząbki czosnku; 200 ml słodkiej, rzadkiej śmietanki 30 %; 500 ml zimnej wody; 1 łyżka mąki pszennej + mąka pszenna do oprószenia kotletów; 1 łyżeczka majeranku; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Marchewkę umyć, osuszyć, obrać, pokroić w plastry. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Kurki szybko umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Większe przekroić na pół. Ząbki czosnku obrać, przecisn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurki, kotlet, kotlety, schabowe, sosy, schab, marchewka, mięso, grzyby, sos kurkowy, surówka, słoik, wieprzowina, warzywa na patelnie, sos z kurek, mięso duszone, schab gotowany, schab duszony z warzywami

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.