Szarlotka pod kokosową skorupką

Szarlotka pod kokosową skorupką

Szarlotka pod kokosową skorupką

Szarlotka pod kokosową skorupką to klasyczne ciasto kruche z warstwą prażonych jabłek, zwieńczone "skorupką", powstałą z połączenia wiórków kokosowych i kilku składników odgrywających rolę spoiwa. Jabłka w szarlotce, dzięki dodatkowi budyniu w proszku, tworzą zwartą masę. Całość idealnie ze sobą współgra i choć szarlotka jest dość słodka, z chęcią sięga się po kolejny jej kawałek. Moja szarlotka powstała w formie o wymiarach 28x27cm. Szarlotka pod kokosową skorupką Składniki: CIASTO KRUCHE 220g mąki pszennej 130g ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, kokosowe, szarlotka, jabłka prażone, kruche ciasta, ciasto kruche, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, budyń, placki, szarlotka z jabłkami, ciasto kokosowe, słoik, ciasta z jabłkami, jabłecznik, szarlotka z budyniem, placki z jabłkami, ciasta z masa, ciasto budyniowe, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.