Idealny arabski hummus (hummus bi tahini)

Idealny arabski hummus (hummus bi tahini)

Idealny arabski hummus (hummus bi tahini)

Ten hummus nie mieści się w kanonie zrób szybko, zjedz jeszcze szybciej. To hummus idealny, o aksamitnej gładkiej konsystencji i wyjątkowym smaku.  Niedawno trafiła w nasze ręce rewelacyjna książka Konrada Budzyka "Hummusy i pasty" ( klik do recenzji ). Książka dla mnie niezwykle ważna, bowiem hummus, labneh i pakistańska wołowina stanowiły w Al-Khobar jedne z głównych składników mojej diety. To właśnie mieląc ciecierzycę na mąkę do pakory (warzywa smażone w cieście), spaliłam całkiem przyzwoity wysokoob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, mielone, chleb, ciasto, papryka, shoarma, diety, ogórki, dieta, sałatka, zupa, sałatki, wołowina, puree, prosta zupa, słoik, proste ciasto, dipy, szybkie ciasto, proste i szybkie ciasto, szybka zupa, szybkie sałatki, szybka sałatka, sałatka z ciecierzycy, ciasto na zimno, łatwe ciasto, mielone z warzywami, chleb z ziarnami, ciasta z masa

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.