Przepis na : deser
Zawsze, gdy zbliżają się święta uzupełniam zapasy swoich naturalnych ekstraktów. Przyznam, że nie rozumiem po co ludzie używają tych dziwnych w smaku i zapachu sztucznych olejków. Na blogu znajdziecie ekstrakt waniliowy, kawowy i cytrynowy. Teraz przyszedł czas na domowy ekstrakt migdałowy. Jego wykonanie zajmuje dosłownie chwilkę a efekt jest o niebo lepszy niż te sztuczne, sklepowe twory. Składniki: 100 g migdałów ( w słupkach lub płatkach) 200 ml wódki/ spirytusu Sposób przygotowania: W szczelnym słoiczku (... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...