mus z czarnej porzeczki z wyciskarki

mus z czarnej porzeczki z wyciskarki

mus z czarnej porzeczki z wyciskarki

Umyte surowe czarne porzeczki przepuścić przez wyciskarkę do soków. Otrzymamy mus ,który możemy wykorzystać do wszystkiego. Dodać żelatynę i mamy galaretkę porzeczkową . Można dodawać do koktajlu ,do naleśników ,do płatków na śniadanie . Możliwości jest wiele. Gotowy mus włożyć do słoików i pasteryzować 15 -20 minut.ps.jeśli wolicie słodki,to można dodać miód. Z 8 kilo porzeczki czarnej tylko tyle odpadu co widać w szklanym rondelku,musu wyszło więcej niż widać na foto ,bo już część  wekuje się..Pozostał... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mus, czarna porzeczka, naleśnik, śniadania, naleśniki, galaretka, koktajle, słoik, przetwory

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.