Dzisiaj przepis na bulion warzywny. Kiedy przygotowujemy jakieś danie, zdarza się, że jednym ze składników jest właśnie bulion/rosół warzywny. Można wtedy dać kostkę rosołową, ale można też przygotować taki bulion samemu. Dużo zdrowsze i bez chemii, i na pewno smaczniejsze! Taki wywar można zawekować i przechowywać w lodówce i kiedy zajdzie potrzeba możemy go użyć. Składniki (wychodzi ok. 2 litrów): 2 litry wody 3 marchewki 2 korzenie pietruszki 1 mały seler kawałek pora 1/2 cebuli 2 gałą... czytaj dalej...
Nazywam się Magda, mieszkam w Białymstoku. Gotowanie sprawia mi wielką frajdę. Lubię coraz wynajdywać nowe przepisy, produkty, a następnie testować je i próbować. Założyłam tego bloga z myślą o tym by móc dzielić się sprawdzonymi przeze mnie przepisami razem z wami! Zapraszam do korzystania z przepisów i jak również do odwiedzin :)