Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

    Właśnie sobie uświadomiłam, że w tym roku jeszcze nie robiłam ogórków małosolnych. Więc szybko pobiegłam do sklepu i nadrabiam zaległości. Przepis mam od mojej mamy, więc jest sprawdzony i pewny. A przy tym prosty, każdy sobie z nim poradzi. Najważniejsze aby użyć ogórków dobrej jakości. Ja zalewę robię z gotowanej wody, ogórki wcześniej są dobre to jedzenia. Ale spokojnie można zrobić je z zimną wodą. Co do soli to na każdy litr wody używamy   łyżkę soli. Zapraszam!!!   Składniki: 1,5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passion of Cooking

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Passion of CookingPassion of Cooking

Uwielbiam gotować, piec i robić wszystko co jest z tym związane. Najchętniej w ogóle nie wychodziłabym z kuchni. Każda wolną chwilę poświęcam na gotowanie. Działa to na mnie relaksująco, odprężająco pozwala mi zapomnieć o wszystkich moich smutkach.
Postanowiłam podzielić się z Wami moimi kulinarnymi osiągnięciami i dlatego powstał blog Passion-of-cooking. Oprócz tego chciałam zebrać wszystkie przepisy w jednym miejscu tworząc moją książkę kucharską;-)
Na łamach mojego bloga będziecie mogli śledzić moje kulinarne poczynania. Zachęcam również do próbowania moich przepisów.
Wszystkie przepisy, które zamieszczę będą przyrządzone przeze mnie a wypróbowane przez męża i przyjaciół;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, koper, ogórki małosolne, słoik, przetwory

Inne przepisy z Passion of Cooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.