Ajvar, Bałkański sos paprykowy

Ajvar, Bałkański sos paprykowy

Ajvar, Bałkański sos paprykowy

Mój blog utonął w ostatnim czasie w przetworach, a jeszcze wiele zostało do zrobienia, cóż taki to czas, który sprzyja gromadzeniu zapasów. Dla smakoszy kuchni bałkańskiej mam prawdziwy rarytas, czyli pikantny sos paprykowy, który świetnie pasuje do pizzy, ryżu, makaronów, kanapek czy zup. Do roboty bo sezon paprykowy szybko mija!. Składniki: - 3 kg papryki czerwonej, u mnie odmiana pomidorowa - 30 dag czerwonej ostrej papryki - 2 słoiki koncentratu pomidorowego po 190 g - 2 główki czosnku - 30 dag cukru lu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, babeczki, sosy, mielone, przetwory, sos paprykowy, kanapka, kanapki, makarony, pizza , ryż, pizza przepis, zupa, ciasto na pizze, makaron, słoik, ciasteczka, sos do pizzy, szybka zupa, sos do ryżu, sos do makaronu, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, sos pomidorowy do pizzy, domowa pizza

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.