Jak zrobić gremolatę?

Jak zrobić gremolatę?

Jak zrobić gremolatę?

Gremolata, rodzaj aromatycznej posypki, składającej się z posiekanej natki pietruszki, skórki z cytryny i czosnku. Pochodzi z Lombardii i stanowi dodatek to ossobuco, czyli cielęciny, która duszona jest w pomidorach oraz w białym winie.  Bogata w witaminę C szybka w przygotowaniu, nadaje niepowtarzalnego smaku zupom, kanapkom, makaronom czy owocom morza. Spróbujcie posypać przygotowany makaron ze szpinakiem i serem feta taką gremolatą! Istne niebo w gębie! Włosi wiedzą co dobre! Gremolata Składniki: pęc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja smaczna kuchnia

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

anetaklimeckaanetaklimecka

Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, kanapka, słoik, ser feta, owoce morza, feta, kanapki, zupa, szpinak, ser, makaron ze szpinakiem, makaron z serem, szybka zupa, ser biały, ser żółty

Inne przepisy z Moja smaczna kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.