Czerwone buraczki z czosnkiem.

Czerwone buraczki z czosnkiem.

Czerwone buraczki z czosnkiem.

Sezon zimowych zapraw rozpoczęty, więc dziś proponuję kolejne "wcielenie " buraczków. Przepis pozyskałam niedawno, troszkę go ulepszyłam, wg. własnego gustu i są naprawdę pyszne - zimą jak znalazł. Pamiętajcie do przetworów używamy soli niejodowanej! SKŁADNIKI: 2,5 kg. ugotowanych buraczków, 2 ząbki czosnku, 2 duże cebule, ZALEWA: 1,5 szkl. wody, 0,5 szkl. octu 10%, 0,75 szkl. cukru, 6 ziarenek ziela angielskiego, 20 ziarenek pieprzu, 1 łyżka soli, WYKONANIE: składniki zalewy zagotować, wystudzić, buraczki zet... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.