Pigwa, pigwowiec cudowny owoc, pełen witamin. Idealna do herbaty w zimowe wieczory. Pigwę lub pigwowiec umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Imbir oskrobać i zetrzeć na tarce, dodać do pigwy. Zalać miodem i zostawić na 12 godzin. Słoiczki umyć, napełnić miksturą, zakręcić słoiczki. Pasteryzować 15 minut. Następnie wyjąć z garnka słoiki i położyć do góry dnem na ręczniku. Drugim ręcznikiem przykryć i zostawić do całkowitego ostudzenia. Polecam bardzo, do herbatki lub wody na zimę będzie super. ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl