Dżem z Renklody

Dżem z Renklody

Dżem z Renklody

Wczorajszego dnia tata obdarował mnie miską pełną śliw. Szczerze powiedziawszy nie miałam zamiaru w tym roku robić z nich czegokolwiek. Jednak tak przyjacielsko na mnie "spoglądały" z tej michy, że postanowiłam się z nad nimi zlitować :) I tak oto,  powstał pyszny dżem z śliwek Renklod. Polecam;) Składniki: 4 kg śliwek Renkloda sok oraz skórka z cytryny 8 łyżek prawdziwego miodu 1,5 kg cukru Wykonanie: Śliwki wymyć, obrać, wydrążyć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie zasypać je cukrem i odstawić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.