Przepis na : obiad
Wczoraj wieczorem naszła mnie wielka ochota na zasmażana białą kapustę, więc dzisiaj rano postanowiłam ją zrobić. Zasmażana kapusta nie jest trudna w wykonaniu i nie potrzeba dużo czasu, aby móc się delektować jej smakiem. Idealnie pasuje jako dodatek do obiadu. Ja dzisiaj podałam ja z ziemniaczkami i mięsem z piekarnika. Polecam bardzo. &... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...