Jarzębina do mięs z jabłkiem i gruszką do słoików na zimę

Jarzębina do mięs z jabłkiem i gruszką do słoików na zimę

Jarzębina do mięs z jabłkiem i gruszką do słoików na zimę

Od razu, od pierwszego zdania, musimy powiedzieć głośno: tak, jarzębinę się je. Tak, jarzębina, odpowiednio przyrządzona, jest naprawdę smaczna. Bo dzisiaj będzie mowa o jarzębinie właśnie. Kojarzona jest ona głównie z krzewem dekoracyjnym, bardzo popularnym w Polsce. Jarzębinę spotkać można praktycznie wszędzie: w lasach, ogrodach, parkach, a nawet na trawnikach wzdłuż chodników. Jesienią jest ozdobą całego krajobrazu.       Kwitnąć zaczyna w maju, ale – patrząc od strony kulinarnej – kwiaty ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.