Boczek pieczony w rękawie nie ma sobie równych - mięciutki, soczysty, otulony delikatnie zrumienioną, ale nie twardą skórką. Z warzywnym wnętrzem pięknie prezentuje się na półmisku. Ale ostrożnie, bo taki boczek szybko idzie w boczki ;). Składniki: 1,2 kg surowego boczku ze skórką, jasna część z 1 dużego pora, 1 słodka czerwona papryka, 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka pieprzu, po 1 łyżeczce słodkiej i ostrej czerwonej papryki w proszku, 2 łyżki majeranku, ziele angi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...