DŻEM Z CZARNYCH PORZECZEK

DŻEM Z CZARNYCH PORZECZEK

DŻEM Z CZARNYCH PORZECZEK

    W moim rodzinnym domu raczej nie robiło się przetworów z czarnych porzeczek. No, może Babcia od czasu do czasu coś tam upichciła, ale najczęściej ograniczała się do soku porzeczkowego lub porzeczek w syropie. Dżem z tych owoców zwykle się kupowało albo po prostu rezygnowało z jego jedzenia.     Co prawda w rodzinnym mieście, przy kamienicy, gdzie mieszkają moi rodzice, posiadamy dość przyjemny, niezbyt duży ogród. Niestety nie mamy porzeczek. Na szczęście, w miejscu, gdzie aktualnie mieszk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

porzeczki, ryby, wegańskie, ryba, czarna porzeczka, galaretka, przetwory, desery, tort, deser, torty, ciasto, sok, ryba w ciescie, słoik, warzywa, pączki, ciasto z porzeczką, deser z owocami, pyszne ciasto, deser z galaretka, ciasto z galaretka, ciasto cytrynowe, ryby smażone

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.