
Do tej pory robiłam tylko zakwas na żurek . Od dawna miałam ochotę na zakwas na biały barszczyk, ale jakoś nie było okazji. Udało się i mogę już napisać, że biały barszczyk z dodatkiem tego zakwasu jest bardzo smaczny. Zakwas na bazie mąki pszennej jest delikatniejszy niż zakwas na bazie mąki żytniej. Smakuje mi zdecydowanie bardziej - polecam! składniki 1 litr wody (używam niegazowanej butelkowej) szklanka mąki pszennej razowej (typ 1800) 5 -... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...