Uda gęsi z żurawiną i jabłkami

Uda gęsi z żurawiną i jabłkami

Uda gęsi z żurawiną i jabłkami

To już druga propozycja gęsich udek, dzisiaj w wersji z żurawiną. Bardzo dobre połączenie smaków, warte wypróbowania. Składniki: Dowolna ilość gęsich udek Sól Vegeta Żurawina do mięs z słoika Majeranek Kilka jabłek Wykonanie: Uda gęsi nacieramy solą i vegetą i następnie smarujemy z obu stron żurawiną. Układamy w naczyniu do pieczenia. Jabłka myjemy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne, przyprawiamy majerankiem. Jabłkami obkładamy gęś. Pozostawiamy do zamarynowania na około 30 minut lub dłużej. Pieczemy w piekar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.