Uda gęsi z żurawiną i jabłkami
Uda gęsi z żurawiną i jabłkami
To już druga propozycja gęsich udek, dzisiaj w wersji z żurawiną. Bardzo dobre połączenie smaków, warte wypróbowania. Składniki: Dowolna ilość gęsich udek Sól Vegeta Żurawina do mięs z słoika Majeranek Kilka jabłek Wykonanie: Uda gęsi nacieramy solą i vegetą i następnie smarujemy z obu stron żurawiną. Układamy w naczyniu do pieczenia. Jabłka myjemy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne, przyprawiamy majerankiem. Jabłkami obkładamy gęś. Pozostawiamy do zamarynowania na około 30 minut lub dłużej. Pieczemy w piekar... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy
Autor
Ewa Górska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, żurawina, udka , pieczone jabłka, jabłka pieczone, słoik, mięso, dania mięsne, drugie danie, mięsa pieczone, pieczone udka
Inne przepisy z Smaki Ewy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję