Pasta z chilli

Pasta z chilli

Pasta z chilli

W ubiegłą sobotę udało mi się zrobić kilka słoików papryczek faszerowanych serkiem (niedługo podzielę się z Wami przepisem), jednak nie zużyłam wszystkich zakupionych. Postanowiłam więc je wykorzystać do zrobienia ostrej paprykowej pasty. Według mnie wyszła rewelacyjna, nie jest ognista, jednak ostra. Korzystałam z papryczek chilli oraz ostrych papryczek czereśniowych, które pozostały po przetworach. Pasta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, idealna jako dodatek smakowy do kanapek, makaronu, sosów czy zup. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PastelFood

Autor

PastelFoodPastelFood

Pasjonatka domowego gotowania!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, chilli, sosy, czosnek, sos do makaronu, słoik, makaron, kanapki, łatwe , makarony, cukier, papryka, przetwory, kanapka, zupa, sos chilli, sos paprykowy, papryka faszerowana, szybka zupa

Inne przepisy z PastelFood

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję