Przepis na : deser
Poniższą propozycję trudno chyba zakwalifikować w kategorii przepisu kulinarnego - ot, z nagłej potrzeby podniesienia cukru w organiźmie zapakowałam żurawinę do jabłek i wstawiłam do piekarnika. Gdyby do tych pachnących, gorących jabłek znalazły się jeszcze lody waniliowe, byłaby pełnia szczęścia;) Pieczone jabłka z żurawiną Składniki: jabłka żurawina (dżem ze słoika) Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ściąć górne części jabłek (od strony ogonka) i nożem wydrążyć gniazda nasienne. Owoce ułożyć w naczyniu... czytaj dalej...
Uwielbiam takie zapiekane jabłka ! Ostatnio robiłam nadziane chałwą i orzechami włoskimi - pycha ! :)
Pani Renato,zbliżają się święta więc proszę o jakieś przepisy na domowe wędliny:**Schab w skarpecie jest super i z niecierpliwością czekam na więcej...
dziękuję i cieszę się, że przepis się spodobał - na świąteczne,domowe wyroby polecam schab pod chrzanową pierzynką: http://www.apetytnawiecej.pl/2013/04/c-schab-pod-chrzanowa-pierzynka.html czy pyszny schab imbirowo-czosnkowy: http://www.apetytnawiecej.pl/2013/11/schab-imbirowo-czosnkowy-czyli.html oraz roladę drobiową,która co prawda kruszy się trochę przy porcjowaniu na cieńsze kawałki, ale przy okazji świąt można sobie na pełniejsze porcje pozwolić;) pozdrawiam!
dodałam nową etykietę (po prawej stronie bloga) - chleb i przysmaki do chleba - będę pod nią umieszczać m.in. propozycje domowych wędlin, zapraszam do zaglądania:)