Piernik staropolski

Piernik staropolski

Piernik staropolski

Składniki: ciasto dojrzewające 4 słoiki 290 g powideł śliwkowych 100 g orzechów włoskich Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 3 równe części. Formę do pieczenia o wymiarach 22x38 (lub większej) wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą z części równomiernie rozwałkować na spodzie formy. Piec 20 minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem. Ciasto bardzo ładnie rośnie. Powidła śliwkowe przełożyć na teflonową patelnię, podgrzać, nie doprowadzać do wrzenia. Wystudzone płaty piernika przełożyć ciepłymi powidłami... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, pieczenie, ciasto, czekolada, orzechy, polewa, przepisy na święta, orzechy włoskie, czekoladowa, słoik, polewa czekoladowa, włoska, ciasto z orzechami, boże narodzenie, ciasto na boże narodzenie, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z kulinarnyswiatdomi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.